Niklas Bengtsson, Eric Johansson, Lukas Nilsson, Mohammad Karoum och Jonathan Jansson hjälper Poji utveckla lyftoket Landkrabban

Studenter hjälper oss utveckla lyftoket Landkrabban

Du som pluggat på universitet vet hur lärorikt det är att göra projektarbeten med riktiga företag. Information blir inte kunskap förrän man omsätter den i praktiken.

För oss på Poji är studentsamverkan inte bara ett sätt att få hjälp och lösa verkliga problem. Vi behöver duktiga maskiningenjörer för att växa, och vill gärna hjälpa dem utveckla rätt kompetenser. I bästa fall blir de också sugna på att jobba här efter studierna.

Enklare lyfta husmoduler i hamnar

Just nu får vi hjälp av fem studenter på kursen “Hållbar produktutveckling” vid Karlstads universitet att vidareutveckla en produkt vi konstruerat som heter “Landkrabban”. En lyftanordning som gör det enklare och snabbare att lyfta husmoduler av och på båtar och lastbilar vid exempelvis en hamn.

Uppdrag att skapa nästa generations lyftok

För att produkten ska bli ännu snabbare och enklare att använda har studenterna har fått i uppdrag att ta fram ett koncept inför skapandet av nästa generations lyftok.

– Det är jättekul och spännande att få göra något riktigt, och inte bara bläddra i böcker. Eftersom det är en kurs så behöver vi lägga en del tid på att klara kursmålen, men jag hade gärna lagt ännu mer fokus på själva arbetet, säger Eric Johansson, som är projektledare för studentarbetet.

Läs mer om och se en film om Landkrabban här>>

På bilden översta raden vänster till höger: Niklas Bengtsson, Eric Johasson.
Nedre raden: Lukas Nilsson, Mohammad Karoum och Jonathan Jansson.